Шефът на канадската борба у нас:1200 състезатели идват за световното в Благоевград

Около 1200 състезатели идват за световното първенство по канадска борба в Благоевград между 1-ви и 10-ти октомври. това съобщи председателят на родната федерация по канадска борба ,роденият в Банско Асен Хаджитодоров. Той потвърди и че към днешна дата шампионата на планетата ще се предава телевизионно в 50 страни. До дни ще се знае и коя от родните телевизии ще излъчва първото световно първенство по какъвто и да е спорт в Благоевград. Съорганизатор на световното е и община Благоевград.
„Вече имам потвърждение че всички световни сили идват с най-доброто в Благоевград. От наша страна -готвим се много сериозно и ще направим много силен шампионат“- коментира Хаджитодоров. Според него за първите 10 дне на октомври вече няма свободна стая в благоевградските хотели и всичко е резервирано.
Благоевградският клуб „Спартак“ ще бъде представен на това световно първенство от почетния гражданин на Благоевград -един от най-титулуваните ни състезатели Георги Гайдарджиев, който има и рекорд за книгата на Гинес. А също така и от Валентин Господинов, Красимир Костадинов и Сашо Андреев.

Comments

comments