Шефът на канадската борба не е доволен от нашите въпреки многото медали

Председателят на Световната федерация по канадска борба и на българската национална федерация Асен Хаджитодоров е доволен, но и не съвсем от досегашната равносметка и представянето на българските участници в 38-ото световно първенство по канадска борба в Благоевград.
„Трудно ми е да смятам медалите досега на нашите състезатели – 14 златни, 14 сребърни и 12 бронзови би трябвало да са, ако не греша“, каза той преди последения състезателен ден на шампионата на планетата днес в Благоевград.
Българската колекция от шампионата на планетата снощи се попълни със златния медал и световната титла на Красимир Костадинов, със сребърния на Йордан Цонев и с бронзовите отличия на Валентин Господинов и Димитрина Димитрова, припомни той.
„Честно казано, не съм доволен, защото днес изпуснахме три сигурни медала – и със съдийски грешки, и с малко недостатъчна концентрация на един от нашите състезатели, той се усети много силен и изпусна спечелен мач“ -заяви родения в Банско шеф на родната и световна централа в този атрактивен спорт.
А дали има „прегаряне“ у някои наши състезатели от това, че се състезават у дома? „Мисля, че у представителите от Благоевград може да се усети такова „прегаряне“ и това, че се бориш не само в България, но и в родния си град, не само пречи, но и не помага. Визирам Георги Гайдарджиев. Валентин Господинов – също, който е действащ европейски шампион при мъжете, а видяхте, че при младежите не можа да „влезе“ в медалите. Днес, за наша радост, все пак записа бронзов медал, така че за момента градът има с какво да се похвали. Но има още един ден. надявам на още повече успехи“, заключи Хаджитодоров.

Comments

comments