Чужденец – – измамник, почива на аванта

Всеки десети турист у нас почива на аванта, благодарение на измама разбира се.

Около 10% от гостите, избрали България за ваканцията си, са от категорията на т. нар. „професионални туристи“, които в голямата си част са измамници, сочи неофициалната статистика на хотелиерите.

Повече от тях се домогват до безплатна ваканция плюс парично обезщетение, пише „Монитор“. Тези почиващи с подробности са запознати с правата си и търсят пропуски в обслужването, за да си изпросят бонуси от домакините по време на почивката си.

Някои се задоволяват с „комплимент“ от хотела под формата на шампанско и кошница с плодове, други имат мераци да получат безплатни спа процедури, трети искат преместване в по-луксозни стаи или апартаменти.

„Точният им брой не може да се посочи, защото те са от различни страни, идват у нас с различни туроператори и отсядат в различни хотели. Лошото е, че след като се разчуе за получените компенсации, други туристи също правят опити да получат бонуси“, коментира експертът в туризма проф. д-р Стоян Маринов – декан на факултет „Управление“ в Икономическия университет във Варна и член УС на Варненската туристическа камара.

Comments

comments