Чилев е категоричен, че пожарът на вилата му е запален умишлено

Пожар изпепели вилата на шефа на Държавното горско стопанство в Разлог Здравко Чилев, която се намира край стария път за града в местността Катарино. Напълно е изгорял дървеният навес, както и цялата покъщнина вътре и отвън. Сигнал за инцидента е подаден около 02.33 часа тази нощ на тел.112. На мястото на пожара се е отзовал един пожарен автомобил на РСПБЗН – Разлог. Екипът успял да потуши пламъците, но от вилата, направена от фургон, не е останало почти нищо. Рано сутринта днес следствена група към РУП – Разлог правеше оглед на района около вилата. На място беше и Здравко Чилев, който е категоричен, че става въпрос за умишлен палеж.

„Не мога да кажа кой е извършителят, но съм сигурен, че палежът е умишлен. В два часа през нощта да пламне отведнъж, просто няма как да стане. На вилата няма ток, за да стане късо съединение и да предизвика пожар“, каза Чилев.

Той сподели още, че това е вторият палеж на вилата му. Първия път е бил преди около три години. Тогава тя е била изцяло дървена и е изгоряла до основи. По това време З. Чилев е бил временно изпълняващ длъжността директор на ДГС – Разлог. След палежа решил да постави фургон, в който вложил доста средства, за да го изолира добре и да го направи уютен.

На място беше и Николай Нусторов, началник участък към ДГС – Разлог, който сподели, че служителите на Горското стопанство са подложени на непрекъснат тормоз от дървената мафия в района.

„Ние сме постоянно в конфликт с дървената мафия, ежедневно, ежесекундно. Имаме списъци с най- проблемните хора, занимаващи се с незаконен добив на дървесина, и десет години никой нищо не прави по въпроса. Няма колега, който да не е пострадал. Колите им изпочупиха, почти всеки ден някой осъмва със срязани гуми“, ядосваше се Нусторов.

Comments

comments