Четири успешни телефонни измами в Банско и Разлог

Четири успешни телефонни измами са регистрирали полицаите в Разлог и Банско през уикенда. Общо четири възрастни жени са ограбени със 9 000 лв.
В събота около 13:00 часа 79-годишна жена от Разлог е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за неин роднина, който й поискал сумата от около 10 000 лв. за да се освободят от митническо задържане закупени от него радиатори. Жената е предала на непознато за нея лице около 1 000 лв.
Малко по-късно – около 16:30 часа, 82-годишна жена от Разлог е съобщила за това, че на същата дата е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за неин роднина, който й поискал около 5 000 лв. за капариране на радиатори. Възрастната жена не е имала толкова пари, но е е предала сумата около 1 000 лв. на непознато за нея лице.
Вчера е била регистрирана третата жертва на телефонните измамници в Разлог. Около 17:30 часа 70-годишна жена от града е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за неин роднина, който също поискал сумата от около 5 000 лв. за капариране на радиатори. Жената е предала на непознато за нея лице поисканата сума от 5 000 лв.
Полицаите от Банско също регистрирали успешна телефонна измама. 79-годишна жена от курортния град е съобщила, че около 15:00 часа вчера е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за неин познат, който я помолил за заем за капариране на радиатори, закупени от голяма търговска верига, като за да се увери в истинността на думите му й предоставил телефон за връзка с магазина. Жената е предала сумата от около 2 000 лв. на непознато за нея лице.

Comments

comments