Честит рожден ден, танцова формация „Астра“!

астра 7


Формацията за характерни и съвременни танци „АСТРА“ е един от най-дългогодишните състави на Младежки дом – Благоевград, който с право може да се гордее със своята история. Основана е през 1986 година към Център „Знаме на мира“, а от 1991 година преминава към Младежкия дом. Създател и дългогодишен художествен ръководител от основаването на формацията до днес е г- жа Галя Златкова.От 2004 година „АСТРА“ е член на БТО, а от 2006 година е член и на БСТФ и ежегодно участва в организираните от тях танцови шампионати и конкурси в страната и чужбина.
астра 3
Със своя дългогодишен опит на ръководител, г-жа Галя Златкова успява да запали огънчето на любовта към танците в своите възпитанички и всяка от тях, пристъпила веднъж прага на формацията, не се отказва да участва в нея до края на средното си образование.
астра6
Децата от ТФ „АСТРА“ се занимават с класически екзерсис, аеробика, модерни и характерни танци. Развива се въображението и творческия заряд на танцьора. Тук децата се възпитават да работят в екип, обучават се в различни стилове и танцувални техники и попадат винаги в Магията на танца. Многообразие от цветове, музика и фантазия, комични елементи и преди всичко артистично интерпретиране на танца, предлагат малките и по-големи участнички в състава на почитателите на хореографското изкуство.
астра 4

астра 5
Днес ТФ „Астра “ празнува, защото става на 29 години! Честит рожден ден на Формацията и г-жа Галя Златкова!
Екипа на Blagoevgrad News , пожелава още много творчески успехи, неспирен стремеж към по-добро и да съхранят още много години магията на танца с която толкова време радват Благоевград!

Comments

comments