Челен удар в Кресненското дефиле – двама ранени, между които единият сериозно

След челен удар на Е-79 в Кресненското дефиле, двама пострадаха, между които единият сериозно. Това предаде БГНЕС.
ПТП се претърпява в 11.20 часа на тесния завой след ханчето в посока град Кресна, когато се блъскат челно два леки автомобила – “Опел” и “Фолксваген”.
Единият от свидетелите, който впрочем се е движел в единия от автомобилите твърди, че едната кола е предприела изпреварване на непрекъсната линия още от началото на ханчето, след което следва челният удар. Около половин час е необходим за да се освободи затиснатият 25-годишен водач на “Опел корса”. Същият е транспортиран в МБАЛ Благоевград с политравма. Към този момент е на скенер за установяване на травмата след челния удар от неговата страна.
Вследствие удара фолксфагенът се обръща по таван в лентата си в посока Сандански. Движението бе затапено за един час. Откъм Симитли опашката бе още на километър преди кривия тунел. Към 12.10 ч. двата патрула на КАТ пътна полиция започнаха да пуска натрупаните от двете страни МПС, като първи преминаха тези в посока Благоевград София. Според очевидци на зловещата катастрофа има още един пострадал, който е транспортиран с лек автомобил за болницата в Сандански. Състоянието му на този етап остава да бъде неясно.

Comments

comments