Чаят от джинджифил – много полезен и особено подходящ за освежаване в наближаващите топли месеци

Джинджифилът е известен с вкусовите си и полезни свойства, затова се използва като подправка в кулинарията, така и в овкусяване на десерти.
Джинджифиловият чай е също много популярна напитка сред почитателите на особения му вкус и аромат, а и ползите за здравето съвсем не са за пренебрегване. Използването му е застъпено в случай на пристъпи на гадене, както и при борба със стомашни разстройства. Също така се препоръчва при болки в гърлото, както и при менструални болки.
За да направите чай от джинджифил, ви е необходимо парче корен от джинджифил – около 100 грама, 3 чаши вряла вода, мед, лимон, мента, кафява захар, при желание и лют червен пипер.
Пресният джинджифилов корен е покрит с тънка ципа, тя не трябва да се отрязва, а съвсем леко да се изстърже. Ципата на по-старите парчета корен от джинджифил е втвърдена и е необходимо тя да бъде изрязана.
Чаят от джинджифил е особено подходящ и в наближаващите топли месеци като студена и тонизираща напитка. Често неговите полезни антиоксидантни свойства се сравняват с тези на зеления чай, а е добре известно, че той се счита за един от първенците в изчистване на организма от вредните токсини.

Comments

comments