Цялата техника за контрол на скоростта ще е по пътищата за празниците

index

Цялата техника на Пътна полиция за контрол на скоростта, която е изправна, ще е по пътищата през трите почивни дни около 6 септември, съобщи днес главен инспектор Илия Георгиев от Пътна полиция пред представители на медиите. Става въпрос за около 200 мобилни камери.

Той уточни, че освен за скорост ще се извършват и проверки за употребата на алкохол и наркотици. Днес следобед и утре сутрин, както и в неделя, контролът ще е основно по магистралите и първокласните пътища.

Георгиев каза, че през миналата година за същия период са установени 7600 превишения на скоростта. По традиция днес от 16 до 20 часа ще бъде спряно движението на камиони с обща маса над 12.5 тона. Огранечението ще е в сила и в неделя следобед.

На местата с ремонти на магистралите, където това е възможно, ще се обособят по две ленти за движение в по-натоварените посоки. Остава затворено платното в посока Кулата на магистрала „Струма“ край Дупница заради пожара, който увреди моста в района.

Превозните средства с маса, по-голяма от 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата, ще се отбиват от автомагистрала „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по път Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще се връщат на магистралата. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница север“.

Тапи се очакват и на магистрала „Хемус“, където продължават ремонтно-възставителните работи на съоръженията при 19-и км (виадукт „Потоп“), 36-и и 37-и километър, както и на тръбата за София на тунел „Витиня“.

Алтернативен маршрут на „Хемус“ в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна – пътят София – Ботевград.

Comments

comments