ЦСКА е по-жив от всякога или какво е да си фен на ЦСКА, душмани!

В последно време в спортните среди все повече се говори, че традиционното не е на мода. Спортист и фенове търсят все повече ексцентричното, по-голям адреналин и повече екзотика. Така в последно време станаха много популярни плажните спортове, например. Та дори на Европейските игри в Баку започна популяризацията на баскетбол тип “трима на трима”.
Нещо подобно стана в родния ни футбол. Където изглежда, че “А” група хич не е на мода. И защо ли? Мегадербита тип Славия срещу Берое ще останат в статистиката и нищо повече, посетено от 36 човека. Лудогореч направи най-скъпата селекция в историята на българския футбол, ама какво от това. Щом Берое и Литекс са конкуренти за титлата…какво да говорим повече. За Левски по-добре да замълчи.
В целия този ужас се появи нещо толкова екзотично и различно. Бяхте ли на “Българска армия” тази вечер? За това става въпрос. ЦСКА е по-жив от всякога. Червените фенове са по-надъхани и обнадеждени от повече от 10 години. А най-хубаво е, че на “Армията” се усещаше онзи дух. Армейският. Помогнал на клуба да бъде абсолютен рекордьор по титли в България и недостижим по успехи в Евротурнирите. Българският футбол е по-жив от всякога. Кога за последно се сещате за състав на ЦСКА, изграден от вратаря до нападателя само от българи? И всеки един от тях готов да изплюе дробовете си на терена, за да се докаже.
Екзотиката във “В” група вдъхна живот не само на ЦСКА, но и надежда на феновете на клуба. Мнозина преглътнаха обидата от срамното отпадане от елита. Но към момента изглежда, че “червените” по-скоро спечелиха. А плодовете ще се берат след три години. В тима на Христо Янев със сигурност има много хляб.
Голобрадите момчета бяха хвърлени в боя и докато извървят пътят до елита, вече ще бъдат опитни, напомпани със самочувствие и изгладнели за успехи. Дотогава тези юнаци ще се изправят срещу колоритни фигури като Екундайо Джайеоба и Самет Ашимов. Както беше тази вечер. Ще бъдат наритани, поочукани, но далеч по-опитни и улегнали.
я10


Пълният стадион изпрати на крака не само своите любимци. Бурни аплодисменти получиха дори футболистите на Струмска слава, които дълго време ще помнят визитата си на “Армията”. Въпреки че отнесоха тройка. Сектор “Г” скандира името на Александър Аспарухов, юноша на ЦСКА и нападател на Струмска слава, което беше достойно за похвала. Армията бе плашещо тиха само в началото на мача, когато хилядите по трибуните почетоха паметта на починалия син на президента Росен Плевнелиев. За такива емоции ви говоря. А това бяха само част от тях, защото за ЦСКА, за Струмска слава, за “В” група и за футбола у нас това беше исторически ден. Най-хубавото е, че предстоят още много такива – цели 33!
я1
Докато коваха бесилото на ЦСКА, не предвидиха, че ЦСКА има нещо, което душманите му нямат – Сектор Г. И той се надигна! Сам ритна столчето на душманите. Днес те умряха морално. И Боби, и Моби, и всичките Перуки, които мислеха, че от днес започва края на ЦСКА. Не, днес бе края на началото за ЦСКА! 10 000 изживяха този край, пратиха в небитието всичко онова, което „боклуците“ и лупитата им сервираха последните години. От тук нататък ЦСКА ще бъде само едно, ще бъде онова, което е бил винаги – силен! И душманите трябва да го имат предвид. И да знаят, от тук нататък те ще си имат работа както с ЦСКА, така и с хилядите, на които се крепи магията на тези 4 букви. Защото те знаят какво е да си от ЦСКА. Както бяха и днес!
я13

Comments

comments