Цистерна се заби в стена на Е-79, влекачът горя

Цистерна, превозваща олио, катастрофира тази сутрин на главен път Е-79 край Благоевград, съобщава БГНЕС. Пътният инцидент станал към 7.20 часа тази сутрин на сух път в района на село Железница, на 10 километра преди Благоевград. Товарният автомобил идвал откъм Симитли, навлизайки в плавния десен завой, под влекача се чул гръм. Водачът на цистерната с пазарджишка регистрация, веднага навил волана надясно и вкарал товарния автомобил в канавката между пътя и подпорната стена.

Кабината на влекача започнала да стърже по стената, от натиска на цистерната тя се е засукала наобратно, след което камионът спрял. Влекачът горял отдолу, чувайки стърженето и трясъка, собственикът на отсрещното крайпътно заведение изскочил навън. Видял, че влекачът гори отдолу. Взел пожарогасителя на заведението и започнал да гаси горящия влекач. Дрехите на шофьора, изскочил от кабината, пламнали, наложило се и него да го напръскат с праховия пожарогасител. След малко пристигнала и пожарната от Благоевград. Водачът е невредим.

В района на катастрофата движението се осъществява покрай цистерната, тъй като има широка отбивка поради крайпътните заведения. Малко преди катастрофата на тел. 112 е подаден сигнал от преминаващи по Е-79, че товарен автомобил гори отдолу.

На мястото на инцидента при гасенето има разлята течност, която е замръзнала в кучешкия и необичаен за района студ. Замръзналият участък е опесъчен.

Comments

comments