Цирк или добре обмислен, печеливш ход: Кметът на Симитли А.Апостолов се ядоса от загубата на „Септември“ и обяви, че за следващия мач той ще е треньор

Кметът на Симитли Апостол Апостолов за пореден път успя да изненада обществеността с нестандартните си и причудливи хрумвания. Местните информационни агенции информираха, че обиден от поредната нелепа загуба на представителния тим на Симитли, общинският кмет е обявил, че поема тренировките на футболистите от Септември за мача с отбора на Локомотив (Горна Оряховица). Срещата от 27-мия кръг е на 9-ти май, когато на Септември е ред да са домакини.

Септември понесе срамна загуба в Мездра от местния Локомотив в събота вечер. Двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0. Веднага след паузата симитличани съумяха да изрaвнят с точно попадение на Асен Топузов. Набързо след това домакините останаха и с човек по-малко. Единадесеторката избраници на Спас Стоименов не успяха да удържат поне равенството в мача, даже и останали с човек повече на терена. До последния съдийски сигнал момчетата от Симитли се посрамиха с 3:1.

След така развилата се игра Апостолов, не скрил обидата си от несериозното отношение на всички в Септември към иначе красивата игра футбол. „Обидно е за феновете, обидно е за цялата футболна общественост в Симитли. Те просто не играят сериозно през последните няколко кръга. Не може да разчиташ единствено на това, че има и по-слаби отбори от Септември и с по-малко късмет, които ни осигуряват оставането в Б-група. За домакинството на Горна Оряховица ще ги тренирам аз”, отсече Апостолов.
Интересно за хората е защо кметът ще тренира отбора при положение, че „Септември“ си има треньор,който не е освободен от поста си.Някои дори се шегуват, че за да може Апостолов да съвмести кметските и треньорските си ангажименти нищо чудно да накара футболистите да тренират на площада, пред сградата на общината,така хем ще си върши задълженията като кмет, хем няма да изпуска от поглед играчите, трениращи под прозореца на кметският кабинет.
Други коментират, че това не е просто опит да се прави цирк, а добре обмислен и вероятно печеливш ход, в дъното на който стои не толкова интереса на отбора на Симитли, а този на ОФК „Пирин“-Благоевград. За „Пирин“ предстоящият мач на симитличани с Горна Оряховица е не по-малко важен, тъй като орлетата са на точка разлика от Локомотив /Г.Оряховица/ и ако „Септември“ победи или удържи равенство, отборът на Благоевград ще излезе напред.

Comments

comments