Цирк в съда! Жена опита да спаси мъжа си – наркотрафикант, с думите: „Чакам дете от него, пуснете го да се грижи за мен”

Страхотен цирк се разигра в Петрич.
Районен съд отхвърли молбата на криминалнопроявения Стефан Илиев, познат с прякора Рижко, за промяна на постановената му преди месец най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража”. Съдът не прояви снизхождение въпреки явилата се на делото свидетелка, която твърди, че чака дете от него и той трябва да се грижи за нея.
Рижко бе задържан на 23 юни вечерта след гонка по петричките улици и полски пътища. При задържането му той изхвърлил найлонови пликчета с амфетамини и марихуана. Преди това на кръстовище в Петрич полицаи подали сигнал със стоп-палка на Илиев да спре колата си „Опел Фронтера”, но той не се подчинил, след което униформените го подгонили. Успели да го настигнат и да го спрат на полски път на изхода от Петрич в посока Кулата.
Освен че носел наркотични вещества, той шофирал без книжка. Срещу него са повдигнати две обвинения – за държане на наркотични вещества и за управление на МПС без свидетелство за правоуправление.
Стефан Илиев е осъждан 11 пъти за престъпления от общ характер, лежал е два пъти в затвора. Той отглежда сам петгодишен син.

Comments

comments