Ципрас излязъл да говори по телефона за излизането от Еврозоната докато се състои срещата за бъдещето на Гърция

Гръцкият премиер Алексис Ципрас е излязъл да говори по телефона за излизането от Еврозоната. Това се е случило буквално преди не повече от половин час, предаде кореспондент на Нова телевизия.
Гърция е пристисната и е задължена да приема прекалено трудна за нея сделка. А тя е следната – до сряда вечерта е необходимо да направи много сериозни реформи, които не успя да направи през последните 5 години. Трябва да приеме нов НПК, който да улесни процедурите по несъстоятелност. Следващо условие – Гърция да заложи собственост във фонд, който да бъде регистриран в Люксембург.
14-ти час продължава срещата в Брюксел. Към момента около 10 страни в Еврозоната са склонни да приемат идеята за излизането на Гърция.
Пратеникът на bTV в Атина пък заяви, че тази сутрин истерията пред банкоматите се е разпалила с нова сила. Седмицата започва с опашки, след като стана ясно, че банките няма да отворят скоро.
Междувременно стана ясно, че твърденията на американския телевизионен канал FOX, че МВФ е изискал оставката на министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, се оказаха безпочвени. Това заяви пред ТАСС официален представител на организацията, пише агенция „Фокус“.
„В този слух няма истина“, увери служителят на Фонда.

Comments

comments