„Цензурата“ клекна: Дори да не влезем във властта, ще подкрепяме ГЕРБ

Готови сме България да има кабинет. В последните дни обаче не е тайна, че Реформаторите искат да си позлатят пръста. Това заяви едно от лицата на преговорния екип на „България без цензура” Румен Йончев. Днес ББЦ сяда на масата за преговори с ГЕРБ.

Това, което искаме да предложим, е коалиция с повече партии – за да не зависи правителството от едно мнение. Как да изглежда управлението – това е задача на мандатоносителя, на ГЕРБ, отвърна Йончев.

Наша основна задача е ДПС да не влиза във властта, продължи Йончев. Защо тогава ББЦ е наричана „Силиконовото ДПС”, бившият червен депутат отговори, че не знае. За ДПС най-логично е никой друг да не иска да е в управлението, за да влязат те там. Но ние сме на път да успеем да извадим ДПС от властта – една от основите, на която беше построена кампанията ни, каза Йончев пред Нова телевизия.

Ще подкрепим правителство на ГЕРБ, дори да не участваме в него, за да няма политически рекет, подчерта членът на изборния екип на ББЦ. И каза, че няма информация Николай Бареков да се е срещал с Бойко Борисов. Какво става с една политическа формация, след като „един човек плюе с най-тежки думи друг” – на този въпрос Йончев отговори, че България изпрати осем партии в парламента и българските избиратели възложиха на Бойко Борисов да направи правителство. Доколкото знам г-н Бареков предаде доста документи в прокуратурата – чакаме тя да се произнесе, продължи Йончев в отговор на питане относно твърденията на Бареков, че Бойко Борисов е участвал в десетки убийства. Не трябва ли да чакате прокуратурата да се произнесе, преди да подкрепяте правителство – тук Йончев отговори витиевато: „Трябва ли България да чака?”.

Нас не ни плашат нови избори, но този вариант е страшен за България. Нови избори няма да произведат по-различен парламент. На следващ вот ще участват още по-малко хора, ще влязат може би и други партии и Народното събрание ще стане много по-фрагментирано, завърши Йончев.

Comments

comments