Цвети Кирилова зарадва децата в Кюстендил

Рекордьорката ни на 1000 м в зала Цветелина Кирилова зарадва близо 100 деца със състезание в родния си град Кюстендил. Атлетката събра малчуганите на стадион „Осогово” за един емоционален ден.Надпреварата беше по програма „Детска атлетика” и в нея се включиха ученици между I-ви и VII-и клас. Най-малкият участник пък беше дъщерята на Кирилова – Явора, която е само на 5 години.
Клубът на Цвети Кирилова, който носи нейното име, в Кюстендил провежда второто състезание „Детска атлетика” и на всяко едно бившата атлетка среща голямо подкрепа от местната власт, учители и приятели. За тазгодишното издание специално на стадиона пристигнаха кметът на града Петър Паунов, областният управител Виктор Янев, експертът към ММС за кюстендилска област Мая Лесчанска, които наградиха призьорите.
Всички участници, които се състезаваха в шест отбора, преминаха през динамичните дисциплини бягане през препятствия, формула, скок дължина от място и скокове в квадрат, хвърляне на плътна топка и на ракета. За малките атлети организаторката беше осигурила медали и много лакомства. БФЛА пък спомогнаха с дипломи и списания за лека атлетика.

Comments

comments