Цветан Цветанов обяви кандидатите за кметове на ГЕРБ в Благоевградско

Днес председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов представи кандидатите за кметове на партията в Благоевградско. ГЕРБ ще заложи на досегашните градоначалници на Благоевград, Банско и Разлог – Атанас Камбитов, Георги Икономов и Красимир Герчев.
В Гоце Делчев партията залага на депутата Георги Андонов, а в Сандански – на народния представител Кирил Котев. Двадесет и шест годишният Атанас Махлелиев е най-младият кандидат-кмет, той ще се бори за кметския пост в община Кресна. Да пребори кандидата на ДПС в Белица се възлага на Иван Богданов, който е директор на местното Държавно горско стопанство. Същата тежка задача ще има и шефът на Държавно ловно стопанство „Дикчан“ Пламен Поюков, който ще се изправи срещу борещия се за пети пореден мандат Арбен Мименов. Специалистът в Държавен фонд „земеделие“ Сергей Младенов е кандидатурата за община Гърмен, където битката пак ще е с ДПС.
В община Симитли няма да има кандидат, тъй като решението на местните активисти е да подкрепят настоящия управник Апостол Апостолов. Бившият зам-кмет на община Струмяни Ваня Илиева е изборът на ГЕРБ за победа на кметските избори там. Общинският лидер и съветник Ваня Гатдерова е козът на управляващите в битката с ДПС за кметския стол в община Якоруда. Димитър Бръчков, който има бизнес във фармацевтиката, ще се бори срещу гонещия пети пореден мандат кмет на община Петрич Вельо Илиев. Само за община Хаджидимово не бе разкрита кандидатурата.
Правим го по молба на местната структура, но е категорично, че няма да подкрепим сегашния кмет, а ще имаме наша кандидатура, уточни Цветанов.

Comments

comments