Цветан Цветанов на връх 50-годишния си юбилей: „Извинявам се на всеки, когото съм обидил“

Цветан Цветанов навършва 50 години днес и събира всичките си съпартийци и приятели в ресторант „Скай плаза“, за да почерпи за своя юбилей. Очаква се рожденикът да бъде уважен от всички гербери, включително и премиера Бойко Борисов.
На връх рождения си ден Цветанов сподели пред „Преса“: „Извинявам се на всеки, когото съм обидил. Човек, когато стане на 50 години, прави равносметка. Сега не бих реагирал така, както направих със съдия Мирослава Тодрова и лекарите от Горна Оряховица.“

„Относно лекарите това, което прочетох от трибуната на парламента, беше съгласувано с тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Смятахме, че обществото трябва да знае. Сега не бих го направил. Извинявам се на всеки, когото съм обидил”, казва Цветанов.
Той споделя още, че за него поста вътрешен министър не е самоцел, а в момента той се чувства по-добре като шеф на парламентарната група на ГЕРБ.
Цветанов разказва още, че не е безгрешен, а просто има много хора, които искат връзката Цветанов-Борисов да бъде разбита.

„През 2005 година Борисов ми каза, ше напуска системата на МВР и ще играе за кмет. „Искам и ти да напуснеш с мен. Ти си единственият, на когото предлагам да тръгне с мен.”Тогава получих признанието, което може би съм очаквал да получа. Никога не съм си помислял да го предам или да злоупотребя с позицията, която съм заемал, или да злоупотребя с неговото име”, казва още Цветанов.

Макар че е поръчал подобаваща трапеза за гостите си, съобразена с великденския пост и богат набор от отбрани вина, Цветанов сам забрани на поканените да му купуват каквото и да е.
„Призовал съм на моя рожден ден да няма подаръци и цветя, а всеки да даде, колкото би заделил, за да отидат средствата за сградата, дадена от Столична община в Горубляне, за да се направи център за деца с аутизъм“, сподели преди няколко дни Цветанов.

ВИП герберът прояви находчивост и по оригинален начин поднесе идеята си върху поканите за юбилея си. Те са оформени като бюлетина с номер 50, а до надписа с часа и мястото на купона е написано „Купуването на подаръци и цветя не е престъпление, но рожденикът адмирира решението да ги замените с дарение за деца в нужда.“

Въпреки проявената скромност от Цветанов герберите са намислили да се отзоват на благотворителната кауза, но все пак ще му поднесат и лична изненада. Тя обаче щяла да бъде тайна до последния момент.

Comments

comments