ХХV-ят Международен фестивал на китарата и цигулката в Гоце Делчев

ХХV-ят Международен фестивал на китарата и цигулката „Децата на Паганини” стартира на 3 юли 2015 г./петък/ в гр. Гоце Делчев. Община Гоце Делчев и Национална музикална академия Професор Панчо Владигеров са организатори на културното събитието. Фестивалът ще продължи три дни и по време на него десетки китаристи и цигулари от страната и чужбина ще галят ухото на посетителите, ставайки не просто гости, а и свидетели на провеждане на конкурсната програма.
Официалното откриване на ХХV-я Международен фестивал на китарата и цигулката «Децата на Паганини» ще бъде на 3 юли 2015 г. от 19:00 часа в малката зала на Дома на културата.
Културното събитие ще бъде открито от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, а след това присъстващите ще се насладят и на тържествения концерт. В него ще вземат участие професор Йосиф Радионов – цигулка, Зорница Радионова – пиано, Боян Дойчев – китара, Росен Балкански – китара, със специалното участие на „Младежки китарен оркестър София“ с ръководител Валентин Бузов. На 4 и 5 юли /събота и неделя/ ще се проведат конкурсите Майстори на цигулката и Майстори на класическата китара за четирите възрастови групи.
Фестивалът приключва в неделя, 5 юли 2015 г., от 19:00 часа в малката зала на Дома на културата с концерт на победителите в конкурса.

Comments

comments