Хусите обявиха, че обмислят освобождаването на екипажа на отвлечения „Galaxy Leader“

Моряците от кораба „Galaxy Leader“ са в безопасност и им се осигурява всички необходимо. Хусите обмислят освобождаване на екипажа на плавателния съд, става ясно от интервю на Насрадин Амер, говорител на движението „Ансар Аллах“ Насрадин Алмер пред морския портал Maritime.bg.

„Ще разгледаме възможността за освобождаване на моряците от кораб „Galaxy Leader“ , заяви Амер. „Нямаме нищо против България и страните, които не проявяват агресия в Газа“, добави той.

По думите му „Ансар Аллах“ знае, че моряците нямат нищо общо със ситуацията в Газа. На борда на кораба има двама български капитани.

„Вчера бях при тях, осигурява се всичко нужно. В отлично състояние са. Имат възможност да комуникират с близките си. Ще обсъдим възможността за тяхното освобождаване“, каза още Амер.

Плавателният съд беше нападнат на 19 ноември и в момента е закотвен край бреговете на пристанище в Червено море. Хусите дори го превърнаха в туристическа атракция. Под техен контрол в момента е и корабът „Руен“, който плава под малтийски флаг.  На борда му има 9 българи, както и моряци от Мианмар и Ангола.

Comments

comments