Христо Иванов: Не виждам сериозни усилия от страна партиите за преодоляване на разделителните линии

Изключително сложно е да се излъчи правителство. От наша гледна точка това ще стане с втория мандат. Това коментира Христо Иванов от „Демократична България“ в кулоарите на парламента.

Носител на втория мандат по конституция е „Продължаваме промяната“. Те трябва да определят какво е тяхното отношение. Ние сме готови да продължим преговорите с тях за изработване на формула, която би дала някакъв шанс за кабинет на малцинството. Те трябва да решат дали поемат тази отговорност, каза още депутатът от „Демократична България“.

Има огромни разделителни линии, залежи и натрупване на недоверие между политическите формации. Преодоляването на тези натрупвания е много трудна задача. Аз не виждам достатъчно сериозни усилия от нито една формация и от президента включително с тези атаки. Все по-ясно се налага един предизборен тон на говорене. Само се инвестира в това недоверие. Разръчкване на всички междуличностни конфликти, добави Иванов.

По думите му нови избори не биха изтрили тези разделителни линии, а по-скоро едни нови избори ще ги задълбочили.

Продължаваме да смятаме, че трябваше да бъде направен сериозен опит за съставяне на правителство. Ние не участваме в наливане на масло в огъня във всички възможни раздори. Останалите колеги не правят достатъчно за потушаване на тези огньове.

Comments

comments