Христина Шопова: Община Благоевград ще продължи да създава по-добри условия за хората с увреждания

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности г-жа Христина Шопова откри спортен празник под надслов „Ние можем да спортуваме“, организиран от Община Благоевград и Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания. Инициативата се проведе в Младежки дом по повод Международния ден на хората с увреждания – 3-ти декември.

5 (2)

„Искам да кажа благодаря на работещите в Комплекса, защото ежедневно полагат усилия и отдават енергия да работят с тези прекрасни хора. Заслужавате респект, за това че не се отказвате и благодарение на Вас тази година много инициативи станаха факт. Благоевград се гордее с хора като Катя Сейменска, която показва спортен огромен хъс, а сред та й е отличие в летните игри на Спешъл олимпикс в Лос Анжелис. Истината е, че ние не осъзнаваме колко им е трудно на тези хора, в нашата държава условията за тях не са на най-високото ниво, но Община Благоевград се старае с всички усилия да осигури най-доброто за хората с увреждания . Продължаваме да работим в тази посока. Поздравления за спортния празник! Спорът е нещо, което възпитава и дава възможност на всеки да покаже, това което може. Продължавайте да се борите“, каза в приветствено слово г-жа Христина Шопова. Тя призова да се насочим към самата личност, а не към уврежданията на човек.

На събитието присъстваха световният шампион по канадска борба и почетен гражданин на Благоевград Георги Гайдарджиев, както треньорът по шах и президент на ШК „Виктори“ Марин Атанасов. В спортния празник се включиха всички потребители на социалния комплекс, като част тях мериха сили в дисциплини като канадска борба, тенис на маса, дартс, домино, а други участваха в занимателни игри.
Участниците в спортния празник получиха медали и грамоти. През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. Той трябва да подпомогне дискусията за свободния и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото.

4 (1)

8 (1)

7 (1)

10 (1)

Comments

comments