Холандска фондация подпомогна с хранителни продукти социално слаби в Сандански

За поредна година кметът на община Сандански Андон Тотев разпредели дарението от Холандската фондация „PROMOTIE” между най-нуждаещите се и тези в неравностойно положение жители на Община Сандански.

Общата сума на дарението, което бе раздадено в навечерието на най-светлите и дългоочаквани празници бе 8257,50 лв., които бяха разпределени под формата на хранителни пакети, съдържащи основни хранителни продукти като олио, захар,бобови и зърнени продукти, млечни продукти, пита с късмет и кутия натурален сок.

Продуктите бяха раздадени на потребителите на Домашния социален патронаж, на единадесетте настанени във Центъра за настаняване от семеен тип във с. Вълково, на хора с увреден слух, на пострадалите по време на войните и военноинвалиди, както и на 50-те потребители на услугата „Личен асистент”. Всички пакети бяха раздадени на председателите на организациите по предварително изготвени списъци, което да гарантира, че бързо и лично всеки нуждаещ ще получи своето дарение.

Община Сандански и лично кметът Андон Тотев изразиха огромната си благодарност към своите приятели от Холандия, които по време на най-християнските празници в годината Великден и Коледа подпомагат нуждаещите се с най-необходимото за техните празнични трапези.

Comments

comments