Хитовата българска комедия “Летовници” отново взе „Награда на публиката” и на международния фестивал „Смешен филм фест” в Габрово

28.10.2016 г., София – Новата българска комедия „Летовници” на режисьора Ивайло Пенчев бе удостоена с „Наградата на публиката” на 7-мото издание на международния фестивал „Смешен филм фест” в Габрово. Това е второ признание за филма в рамките на 2 месеца от старта на излъчването му, след като през септември бе удостоен със същата награда и на фестивала „Златна роза” 2016 г.

Филмът стана хит в киносалоните, като още в първата седмица след премиерата си, се нареди на 8-ма позиция в бокс офиса, наред с големите холивудски заглавия, което го прави единствения блгарски филм в класацията.

„Летовници” получи чудесни отзиви, както от страна на критиката и индустрията, така и от страна на зрителите. Ето малка част от тях, публикувани на официалната Facebook страница на филма:

„Много добър филм от началото до края! Смяхме се всички от сърце!”

„Много се смяхме и много ни хареса! =) Втора серия задължително”

„Поздравления на екипа, филма е чудесен, бих го гледал пак и пак … :)”

„Браво! Изключително забавен филм, страхотен подбор на актьори и много..много смях ;)”

Комедията събира и невероятен актьорски състав от обичани български кино и театрални артисти от няколко поколения – Анета Сотирова, Пламена Гетова, Васил Банов, Георги Мамалев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Станимир Гъмов, Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Милена Аврамова, София Бобчева, Свежен Младенов, Елица Григорова, Дарин Ангелов, Николай Станоев, Цветомир Иванов, Раиса Полякова, Николай Урумов, Теодор Елмазов и др.

Лентата се завъртя в рекордния брой от 52 екрана в 34 града в цялата страна. Пълен списък на местата за излъчване, можете да видите тук: http://bit.ly/Letovnitsi

„Летовници” е съвременна комедия, която проследява няколко сюжетни линии и разказва историите на различни хора, които отиват на почивка и попадат заедно в един малък семеен хотел на морето. От младото семейство, през богата реститукта и нейната бедна приятелка, до двойката студенти – единият решен да забогатее на всяка цена, а другата гребе от живота с пълни шепи, уж случайно попадналия сред тях доктор и разбира се, съдржателят на семейния хотел, който има всевъзможни планове как да припечели повече от летовниците и неговата съпруга – рускиня, останала в България от времето на годините му като „гларус”… Всички искат да преживеят едно щуро лято, но попадат в непредвидени и забавни ситуации. Филмът е заснет на живописните черноморски плажове в Синеморец, което допълните допринася за емоцията, която носи нашето море.

Comments

comments