Хиляди пяха и танцуваха до зори за празника на Симитли

Уникално шоу сътвори община Симитли като подарък за жителите за празника на града. Над 10 хиляди дойдоха на площада, пяха и танцуваха до малките часове на нощта. Програмата предложи изпълнения за всеки вкус и претенции.

По традиция празникът започна с отдаване на почит към загиналите с поднасяне на венци и цветя. Кметът Апостол Апостолов, съпругата му д-р Апостолова, общинска администрация Симитли, представители на политически партии и много жители и гости се поклониха в знак на почит. „Днес искам да ви пожелая да бъдете живи и здрави, да се обичате и да се уважавате, да не се сривате пред трудностите, а напротив- да ги преодолявате. Гордейте се, че живеете в едно от най- красивите кътчета на планетата, гордейте се, че нашият град се възобновява и се развива всеки един миг и ден, тъй като вече 13 години ние не спираме да работим в името на нашия град и в името на хората, които живеят в него, и го правим все по- добро място за живеене. Ние няма да спрем до тук, ще продължаваме да правим всичко възможно община Симитли да процъфтява. Пожелавам на всички много добро настроение, много веселие и нека Бог да пази България и община Симитли”, каза в обръщението си към жители и гости на Симитли кметът на общината Апостол Апостолов.

Самодейният блок на празничната програма започна веднага след издигането на знамената и прозвучаването на химна на Република България. Голямата празнична програма бе открита от Мажоретен състав към читалище ” Св. Климент Охридски”, Фолклорен танцов ансамбъл ”Веселие”, Мъжка фолклорна група „Изворите”, мъжка фолклорна група „Веселие”, Денс клуб „Бонита”, ансамбълът при КУД „Гоце Делчев” – Делчево, Р Македония, Петър Джумайлиев и Зоя Асенова от група „Перун”. Кръшните хора започнаха да се извиват на площада още по светло. Приятелят и любимец на симитличани Иван Дяков продължи да радва с фолклора си, а изненадващо до него на сцената се качи и дъщеря му Ивана, която поздрави всички гости. Химнът на Симитли прозвуча в изпълнение на Иван Дяков, МФГ „Изворите” и Николай Кимчев, а хорото обикаляше целия площад.

Най- добрата македонска певица Елена Велевска вдигна градуса на настроението с изпълненията си на живо на модерните поп-фолк хитове и фолклор. По време на нейните изпълнения небето над Симитли изгря. Невиждана заря над 20 минути украсяваше празника в разноцветни багри. Когато дъждът дойде над Симитли, на сцената се качиха уникалните Орлин Горанов и Мариана Попова, песните им радваха многохилядната публика, а дъждът не уплаши нито един и всички пееха заедно с тях. Пристигането на любимката на народа- поп фолк изпълнителката Ивана и нейният бенд, предизвика невиждана еуфория на площада в Симитли. Обстановката беше нажежена до червено, докато всички скандираха името на голямата Ивана. Всякакви музикални поздрави за празнуващите в Симитли отправи тя, а публиката не искаше да я пусне да слезе от сцената в края.

Взривоопасно бе, когато Гери-Никол пристигна на сцената на грандиозния празник. Тинейджърската част от празнуващите „полудя” при изпълненията на поп идола на младите българи, а тя от своя страна не спираше да поздравява всички.

Черешката на тортата бе един от най- добрите ди-джеи в България- Ди-джей Теди Джорджо с всички хитове на лятото, той направи луд купон под звездите в празничната нощ. Площадът остана пълен дори след два часа след полунощ, а празникът на Симитли ще остане запомнен още дълго време.

Comments

comments