Французи играят български народни танци в Разлог – демонстрират умения, плод на 25 годишен труд

Kметът на община Разлог инж. Красимир Герчев посрещна 14 представители на френската фолклорна група “Мозайка”, която изучава и изпълнява български народни хора от 25 години.
Утре от 19:30 часа на централния площад в Разлог те ще се изнесат фолклорен концерт, в които ще се включат Танцова формация „Перун” и Ансамбъл „Разложки мераци”. Концертът се организира от Община Разлог и НЧ „15.IX.1903-1909г.” град Разлог.
Гостите от Франция, които са изпълнители на българските народни танци, са в Разлог по покана на Николай Кутлин, роден и израснал в Разлог, понастоящем част от френската група за фолклор „Мозайка”.
„Установих се преди 18 години в гр. Сент Етиен във Франция. Днес, в лицето на моята група за фолклор „Мозайка“ от Монплезир, намерих отново моето „семейство“. Групата е част от асоциацията „Амикал Лаик“ от Монплезир, която събира прекрасни хора, с огромно желание, ентусиазъм и любов към нашите българските народни хора. Днес за мен е чест и удоволствие да организираме събитие, което има за цел сближаване и споделяне на опит между фолклорни групи, сближаване и споделяне на традиции и ценности между два народа – българския и френския”, каза той.

Comments

comments