Фолклорна група „Авигея“ гостува в Ковачевица на 19 септември

Фолклорна група „Авигея“ гостува в Ковачевица на 19 септември.

Групата изпълнява български народни песни с осъвременен аранжимент и авторска музика, вдъхновена от богатството на българския фолклор. Едно от най-известните им изпълнения („Чичовите конье“) има над 430 хил. гледания в Youtube. Групата е участвала в редица фестивали в страната и по света, също и в колаборации с известни музиканти като Теодосий Спасов и Стоян Янкулов-Стунджи.

На 09.09.2020 е била премиерата на най-новата авторска песен и видео клип на AVIGEYA Voices “Звезда Деница”.

 

“Звезда Деница” е много лична песен, която се ражда преди около година. Текстът е вдъхновен от личната история на една от изпълнителките в AVIGEYA. За по-дълбоко и въздействащо звучене, момичетата от фолклорната вокална група експериментират и представят народната мелодия в съчетание с пиано. За аранжимента и изпълнението се доверяват на прекрасния и изключително талантлив пианист Теодор Петков -Тото.
Видеото към песента „Звезда Деница“ е заснето във Врачански Балкан, в близост до почивно-оздравителен комплекс „АЕЦ Козлодуй“-Леденика. Красивите скали излъчват сила и мощ, и от тях ясно се виждат изгревът и залезът. А дивите коне, които препускат около екипа на снимачната площадка, са много приятно допълнение към цялостната картина.
За видеото AVIGEYA се довериха на талантливия и креативен Деян Миленков, който влезе в ролята на режисьор и оператор. Приказните кадри с дрон направи Добрин Добрев, който влезе и в ролята на момъка.

Comments

comments