Фолклорен фестивал „Песни от извора“ с. Петрово събира любители на автентичния фолклор от страната и чужбина

За шести път в село Петрово, община Сандански ще се проведе фестивалът „Песни от извора”. На една сцена 20 групи от община Сандански и община Петрич и 2 групи от Македония и Гърция ще се надпяват с песни от автентичния фолклор.

И тази година традицията и магията на фолклорната музика ще се проведе на 3 септември 2016 г. от 10:00 ч. в местността „Извора“ край с. Петрово сред прекрасната природа на Славянка планина. Местността събира под сенките си млади и стари и ги връща векове назад

През годините събитието се утвърждава като престижен и значим форум, който е единствен по своя характер в културния календар на общината.

Фестивалът има за цел да запознае широката публика с автентичното фолклорно певческо изкуство. Участващите певци и свирачи изпълняват автентичен български фолклор. Ролята на подобни фестивали е като ролята на огъня – да запали искрата на родолюбието и да продължи традициите.

Община Сандански кани всички на събитието, превърнало се в традиция за местните и дългоочакван празник, представящ красотата на автентичните песни, танци и носии.

Comments

comments