Ферари възродява култовите Дино – кръстени на сина на Енцо Ферари, който умира на 24 години

Ferrari е напът да възроди името Dino за нов спортен автомобил със средно разположен двигател. Това съобщава Autocar, като се позовава на шефа на концерна Fiat-Chrysler (FCA) Серджио Маркионе.
Пред изданието топ-мениджърът категорично обяви, че появата на подобен модел е единствено „въпрос на време”. Името Dino се появи през 1968 г., като под него Ferrari продаваше цяло семейство достъпни автомобили с двигатели с по-малко от 12 цилиндъра. Те са кръстени на най-големи син на Енцо Ферари, който умира само на 24 години.
Бъдещият вариант на Dino ще притежава туин-турбо V6 двигател, което контрастира с настоящите модели на Ferrari, залагащи на V8 мотори с компресор и атмосферни V12. Според Маркионе мощността на новия модел ще е около 500 к.с., като той ще трябва да се пребори за клиенти с Porsche 911 GT3 RS, Aston Martin V12 Vantage S и McLaren 570S.
Очаква се в гамата на Ferrai новият модел да се разположи под California T и да струва около 200 000 евро. Появата на модела е планирана за 2018 г.

Comments

comments