Фандъкова: Много политически сили започнаха да се намесват в „Орландовци“ и това е опасното

Проблемите в „Орландовци” са от много години. Много политически сили започнаха да се намесват там и това е опасното. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.
„Кметът на района г-н Кръстев е от момента на назряване на проблема на мястото. Ситуацията е много рискова и твърде опасна”, съобщи Фандъкова.
Инфраструктурата в кварталите, не само в „Орландовци“, по думите й, се ремонтира ударно. По повод изказванията, че в „Орландовци“ идват пришълци за изборите, Фандъкова обясни: „От 2012, с промяна на закона за гражданската регистрация, кметовете наистина искат да са стриктни. Гласуват хората, които имат адресни регистрации. Кметът на Студентски 17 пъти премахва незаконни постройки в „Малинова долина“ и продължава“. Последователни са нашите усилия за премахване на незаконните постройки. Най-важната задача е да не се допускат регистрации извън закона за адресната регистрация”.
Фандъкова посочи във връзка с сформирането на поредното гето в кв. Бенковски, че са предприети мерки и са дадени разпореждания да бъде изготвена съответната регулация, така че общинските терени да бъдат спасени. По нейна информация, хората, които са се настанили там, са си плащали тока, който ползват.
По отношение на ремонтите, кметът на София заяви: „Тежък е ремонтът на бул. „Александър Малинов“. Помолих да се работи от 7 сутринта до 19 вечерта минимум“.
„Проверяваме качеството на Цариградско шосе, установихме неравности, за които съм сигнализирала АПИ и се надявам те скоро да бъдат отстранени“, каза още Йорданка Фандъкова.

Comments

comments