Ученичката, набила учителя си: Вирих си краката на чина и не съм цвете за мирисане

Не съм била господина. Бутнах го, защото ме държеше силно за ръката. Така 14-годишната ученичка от гимназията „Г. С. Раковски“ във Велико Търново „обясни“ защо е ударила учителя си по български език и литература Валентин Деневски. „Вярно, вирих си краката на чина и не бях цвете за мирисане“, допълни „разкаялата“ се побойничка.
Пред Нова телевизия учителите на момичето заявиха в един глас, че тя отдавна има проблеми с поведението и присъствието в час. „Погледнете в дневника! Само отсъствия! Сутрин, вместо да влезе в час, седи и пуши цигара и пие кафе“, оплака се учителката по география.
Майката се застъпи сърцато за детето си и заяви, че преподавателят по литература провокирал дъщеря й като й поставил двойка, без да я изпита. „Напротив. Следя участието на всеки в час. Както и поведението. Пиша комплексна оценка. Но нормално ли е тя да седи с краката на чина и да стреля по мен през тръбичка“, попита учителят. Той призна, че въпросният осми клас имал проблеми с поведението – в часовете учениците слушали музика, играели карти и непрекъснато си позволявали прекословия спрямо учителите.

Comments

comments