Ученици творят за благотворителна изложба „Нарисувай безопасност“ в Благоевград

Предстои откриването на благотворителна изложба на тема пътна безопасност, част от кампанията „Нарисувай Безопасност”. Тя ще бъде представена в Благоевград.
За участие в изложбата са поканени ученици от 5-ти 6-ти клас от всички основни и среднообразователни учебни заведения в областния град, които да нарисуват рисунка на тема „Пътна безопасност“. Цветните им творения ще бъдат събрани и представени за продажба на символична цена от 10 лв. в благотворителна изложба към кампанията „Дари безопасност“ в Общински младежки дом – Благоевград от 17-ти до 20-ти май.
Кампанията се бори за събиране на средства за изграждане на площадки по безопасност на движението в детски градини и училища, с цел да се повишат знанията и уменията на децата и да се провеждат практически занятия на открито за тяхното утвърждаване. Oфициалното откриване на изложбата ще се състои на 17 май/вторник/, от 18.30ч. в Общински младежки дом Благоевград.
Напомняме, че през 2015г. България е загубила общо 29 деца на възраст от 0 до 17 години, а други 1088 са ранени в пътни инциденти. Отнасяйки се със загриженост към големия брой загинали и ранени на пътя деца, Сдружение „SOS-ПТП“ си е поставило за цел да спомогне за подобряване качеството на обучението по безопасност на движението чрез обединяване на активно теоретично и практическо обучение. Площадките по БДП предоставят прекрасната възможност на учениците ежедневно да утвърждават и развиват знанията и уменията си за правилно и безопасно пресичане, позволява организиране на масови викторини и състезания, които допълнително стимулират децата да подобрят и разширят знанията си.

Comments

comments