Ученици от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов” се представиха невероятно на националния кръг на международното състезание “World Scholar’s Cup”

Ученици от Езикова гимназия “Акад.Людмил Стоянов” се представиха невероятно на националния кръг на международното академично състезание “World Scholar’s Cup”, което се проведе в София на 8 ноември. Езикова гимназия – Благоевград победи частните училища Американски колеж в София и Англо-американското училище.

Отборът на Веселина Балабанова, Елица Дичева и Цветелина Терзиева е на 4-то място, отборът на Ивана Чобанова, Мариета Милушева и Милка Стойчева се класира на 2-ро, а отборът на Стефани Чобанова, Георги Георгиев и Росана Петкова спечели 1-вото място сред всички отбори за втора поредна година, което ги прави с един от най-високите резултати в света.

Най-добрите 7 състезатели са от Езикова гимназия. Елица Дичева е състезателят с най-висок резултат на теста и Милка Стойчева е с най-висок индивидуален резултат сред всички(базиран на резултата от теста, есето и представянето на дебатите). Всичките 9 ученици се класираха за световния кръг в Куала Лумпур, Малайзия, който ще се проведе през месец юни 2015 година. Там ще се състезават най-добрите 400 отбора от цял свят.

Повече от 10 000 участника от шест континента се подготвят за състезанието World Scholar’s Cup. Те трябва да покажат умения в областта на история, социални науки, литература, изкуства, наука и специална област, свързани с писане на есета, дебати, тест и колективно предизвикателство за отбор. Езикова гимназия “Акад.Людмил Стоянов” е единственото държавно училище в България, което има отбор състезаващ се в World Scholar’s Cup.

Миналата година учениците имаха най-висок резултат от всички участници от европейските отбори в състезанието и се класираха в топ 30 в света. Шестима от тези ученици, Стефани Чобанова, Велизара Георгиева, Георги Георгиев, Кирил Кaрoв, Росана Петкова и Милка Стойчева, ще представят България на състезанието за шампиони в Университета Йейл, САЩ по-късно този месец.

Comments

comments