Ученици от Второ основно училище „Димитър Благоев“ проведоха за първи път в Благоевград открит урок за сигурна учебна среда в кампанията на УНИЦЕФ „Най-големият урок“

 

Второкласниците на госпожа Вера Георгиева от 2″а клас се включиха в глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок“.

Децата активно разискваха проблемите с агресията в училище, опасностите, които дебнат на улицата и в социалните мрежи.  Те показаха изключителни познания по темите и показаха, че освен познаване на проблемите отлично знаят и какво трябва да правят, за да бъдат в безопасност.

Второкласниците бяха подготвили и съчинения, в които разказват за това какви са техните отношения в училище. Децата говориха за приятелството, за подкрепата, която е важно да си оказват един на друг, както и за това, че е важно да не нараняват другите деца.

Госпожа Георгиева пусна няколко видеоклипа, които показаха на учениците какви са част от опасностите в интернет, както и пример за това, че винаги трябва да мислят добре преди да изпратят съобщение на приятелите, което може да нарани някой от тях.

Изнесеният урок на тема „Сигурна учебна среда“ е първи по рода си в региона, като така Благоевград се включва към учители и ученици от цял свят. С него, второкласниците на Вера Георгиева се присъединиха към хилядите деца по света,  които проведоха уроци посветени на Глобалните цели по инициатива на  Уницеф  за популяризиране на Глобалните цели за устойчиво развитие.

Учители и ученици от целия свят участваха в тази инициатива “ Най-големият урок на света“,  за да помогнат да направим нашата планета по-справедлива,  здрава и устойчива.

В  България инициативата се осъществява чрез тематични дискусии интерактивни уроци и презентации. Целта е да се научат децата на солидарност, справедливост,  борба срещу бедността и неравенството, опазване на природата и цялата планета Земя,. Идеята е учениците да дадат своя принос, чрез собствени идеи,  креативност, изобретателност, желание за промяна и реални действия, за да спомогнат за осъществяването на Глобалните цели и да ги превърна от пожелание реалност.

Comments

comments