Утре дупнишките театрали играят за учителите

Утре /7-ми ноември/ от 19.00 ч. ОбДТ „Невена Коканова“ ще излезе на дупнишка сцена с постановката „Аферата в хотел Уестминстър“. Тя е откупена от Синдиката на българските учители по повод 1 ноември – Ден на будителите.

„Аферата в хотел Уестминстър“ по Рей Куни ще предложи изключителни емоции в продължение на близо два часа . В очите на Управителя на хотела, Джак Бейкър е пияният брат на Джордж и се казва Фред, за пред Рони той е Том – смахнатият брат на Мистър Уили. От своя страна ергенът Джордж първоначално е д-р Ливингстън, но после става Мистър Пиджън – мъж на Айви, която е братовчедка на жената на Рони – Джейн. А пък камериерката от Италия, която не говори английски, но пък е много жизнерадостна, така и не успя да смени чаршафите, за сметка на което я ползваха за булка на Мистър Пиджън. Нещата стават съвсем сложни, когато на сцената излиза и сестра Фостър…. Всичките лъжи са, за да не хванат Министър Ричард Уили, който трябва да е в Камарата на представителите заедно с Премиера Тачър (или иначе казано Маги), в афера с Джейн Уърдингтън – секретарка на Нийл Кинък от опозицията.

Като прибавиш към всичко това, изтънчения британски хумор на Рей Куни,смехът просто излиза от дъното на дробовете дори на най-критичния театрален зрител.

Валентин Балабанов (режисьорът) и актьорите на сцената не добавят почти нищо от себе си върху брилянтната творба, а това за хората на изкуството е много трудно нещо. Всички те се справят просто прекрасно със задачата да оставят текста да завладее сцената и да улиса зрителите.

Редом с опитните Ивайло Калоянчев и Славчо Пеев, на сцената се вихри познатият от малкия екран Ивайло Захариев , както и Георги Бояджиев, Виктория Янева, Николай Иванов, Снежана Малковска, Иван Иванов, Василка Сумева и Мария Миради.

Comments

comments