Утре в Гоце Делчев почитат деня на Христо Ботев с откриване на негов бюст

В града, носещ името на националния герой Гоце Делчев, утре ще да бъде открит паметник на още един национален герой – Христо Ботев. Събитието е насрочено за утре, 2 юни 2015 г., което също не е случайно, защото тогава Ботев плаща с живота си за свободата на България.
Тържественото откриване на бюст – паметника ще се състои от 11.45 часа и на него ще присъства цялото ръководство на община Гоце Делчев, представители на учебните заведения, ръководители на институции и неправителствени организации в общината. След неговото откриване, ще бъде извършен водосвет, а по-късно ще се положат венци и цветя.
Бюст-паметникът на Христо Ботев се намира на ул. „Търговска”, пред храм „Успение на Света Богородица” в централната част на града, в непосредствена близост до паметника на войводата Гоце Делчев. Инициативен комитет, съставен от видни общественици, даде идеята гр. Гоце Делчев да се сдобие с още един паметник-светиня – този на гениалния поет и революционер Христо Ботев. Община Гоце Делчев се зае с цялостната организация по осигуряването и монтирането на паметника, а мястото на монумента бе избрано от Общинския съвет.

Comments

comments