Управителят на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова и собственици на вили обсъдиха належащи въпроси, свързани с водоподаването в местността „Бодрост“

Инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, се срещна със собственици на имоти в местността „Бодрост“.
В рамките на час и половина, бяха обсъдени множество въпроси, свързани с водоподаването във вилната зона. По време на срещата, инж. Димитрова, бе категорична, че водата към местността няма да бъде спирана, каквито притеснения имат част от собствениците на вили.
Сред акцентите беше и необходимостта от изграждането на водомерни шахти и монтиране на водомери към водоснабдените имоти, каквито към момента липсват. Управителят декларира пълна готовност за съдействие, като обеща дружеството да се ангажира с монтиране на самите водомери.
„За да се случи това обаче, е необходимо да получим Вашата подкрепа. Необходима е и активност от страна на Община Благоевград“, коментира инж. Росица Димитрова. Тя обясни, че вече водопроводната мрежа е предадена за стопанисване на ВиК оператора, а целта на дружеството е да повиши качеството на предоставяната услуга.
Беше поставен въпросът с изграждане на канализация на място. Управителят на дружеството обясни, че към настоящия момент е трудно да се пристъпи към подобни действия, защото област Благоевград не е консолидирана в Асоциация по ВиК, което не дава възможност за финансиране чрез европейски фондове.
Участниците в срещата се обединиха около идеята да бъде излъчена представителна група, която да поставя актуални въпроси, по време на регулярни срещи с ръководството на дружеството, за да могат проблемите на хората с водоподаването да бъдат решени.
„Срещата премина изключително емоционално. Много добре разбирам хората, че имат притеснения. За съжаление към този момент нямаме необходимото съдействие от страна на Общината, която не ни е предоставила заверен списък с водоснабдените имоти. Въпреки всички перипетии, ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград ще прояви необходимото търпение към хората и ще им съдействаме да получат една качествена услуга“, коментира след срещата инж. Росица Димитрова.

Comments

comments