Уникално: Шампионът на Туркменистан идва на лагер България

Шампионът на Туркменистан -Алтън Асър идва на подготвителен лагер в Банско. Само след седмица първенците на бившата съветска република ще станат най-екзотичния тим идвал някога на подготовка в планинския курорт. Отборът от туркменистанската столица Ашхабад ще се настани в хотел „Белведере“, където от утре започва втория си подготвителен лагер и Славия.
Алтън Асър е основан през 2008 година. През последните три години е абсолютен хегемон в местното първенство. През 2014 и 2015 -та година спечеили всички възможни трофеи в бившата съветска република- две шампионски титли, две купи и суперкупи на Туркменистан , и на два пъти спечели и купата на президента.
И през този сезон Алтън Асър почти сигурно ще стане шампион , след като в момента има 10 точки преднина пред втория в класирането -ФК Балкан. Тимът редовно участва и във втория по сила клубен турнир в Азия за купата на АFC.
След като „Евима футбол“ стъпи в Банско и изгради новите футболни терени през месец юли на лагери тук идват и грузинския Сабуртало и кипърския АЕЛ/Лимасол/,където преди две години наставник бе националния селекционер Ивайло Петев.altyn_hidd_afccup16_md6

Comments

comments