„Удобен паркинг“ при училищата в Благоевград. В безопасност ли са децата, когато напускат учебните заведения?

 

koli2

Тревожен сигнал публикуваха в групата „Забелязано в Благоевград“ във фейсбук по-рано днес. Загрижен благоевградчанин, гражданин и родител, поставя тревожен въпрос към кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов чрез администраторите на групата. Вижте поста на един от тях, който публикуваме без редакторска намеса:

„Здравей, Община Благоевград. Получих интересна молба от загрижен гражданин, който по неразбираеми за мен причини, не смее да публикува лично тези снимки. „Той“ обяснява как ежедневно цари хаос над Второ основно училище, но не това е било проблемът. „Той“ се притеснява за около 200 деца които ежедневно минавали от там за да ходят на обяд в кухня, която се намирала до магазинът, който се забелязва на снимката. Гражданинът иска да попита Атанас Камбитов защо никой не взима мерки срещу „интересните“ паркирания в района, защо такива обекти по никакъв начин не са обезопасени и ще чакаме ли поредния инцидент, за да се вземат мерки.“

Много шофьори си позволяват да паркират своите автомобили в близост до учебни заведения в града, на удобни за тях места. Забелязваме „удобно паркиране“ всеки ден на тротоари и пешеходни пътеки. Паркираните превозните средства понякога пречат не само на деца и възрастни да пресичат, но и затрудняват видимостта на останалите шофьори.

Продължаваме да следим дали ще бъдат взети адекватни мерки от съответните институции срещу произволното паркиране в града.

 

 

 

 

Comments

comments