Уволниха лесничей – глобил дядо за отрязано сухо дърво

Старши лесничей в Държавно горско стопанство – Благоевград Костадин Мадолев – Рампата бе уволнен, заради уронване престижа на службата.
Причината за крайната мярка е казусът със 70-годишния Асен Канджев от благоевградското село Церово, който бе санкциониран от Рампата, че е отрязал изсъхнал дъб в собствената му градина. Наложи се дядото да продаде магарето си, за да плати глобата си към горското. Югозападно държавно предприятие направи проверка на случая. Бе констатирано, че цялата преписка от 14 януари миналата година е изготвена некоректно и необективно. Костадин Мадолев е уволнен, тъй като преди това има още наказания и последно предупреждение.
„Уволнен съм за уронване на престижа на горското стопанство. Тръгвам си от системата на горите с достойнство и с ясното съзнание, че ме отстраняват от работа заради накърнени нечии интереси. Отидете да видите в нашия склад колко камиони с краден дървен материал съм конфискувал. Явно е обаче, че няма благодарност. 17 години работя като горски. Ромите като чуят за Костадин Мадолев и не смеят да припарят в гората. Наскоро пипнах един бракониер, който никой друг не можеше да хване. Откарах го вързан в горското. И какво получих в замяна? Нищо. Няма смисъл да говоря“, сподели уволненият служител, цитиран от „Труд“. Той бе категоричен, че по отношение на случая с дядо Асен от Церово не носи никаква вина. Отишъл на проверка там след сигнал за нарушение. „Там не е едно магаре, а 20 магарета с по две дървета, направете сметка колко гора се сече“, заявява в своя защита Мадолев.
Уволненият лесничей признава все пак, че само който не работи, не греши. Все още не е решил дали ще обжалва заповедта за уволнение в съда. Шефът на горското в Благоевград Калин Зашев също е наказан за този случай като е лишен е от една работна заплата, разкри директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов.

Comments

comments