Уволнен е шефът на БЕХ

Изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен е уволнен, съобщават от Министерството на енергетиката. Той е освободен само няколко месеца преди да изтече мандатът му като директор на дружеството, който приключваше в края на месец юни. Не са ясни причините за решението.

С протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова на мястото на Жаклен Коен член на съвета на директорите на Българския енергиен холдинг става досегашният изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД Петьо Иванов. На събрание на Съвета на директорите на енергийния холдинг за изпълнителен директор ще бъде предложен Петьо Иванов, а за изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД – Николай Павлов.

Петьо Иванов е работил като ръководител финансов контролинг и главен счетоводител в Националната електрическа компания, а Николай Павлов е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.

Промените целят оптимизация на работата на Българския енергиен холдинг и влизат в сила след вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписванията.

Новината за освобождаването на Коен идва само месец, след като „Газпром“ спря доставките за „Овергаз“ и в случая се наложи намесата на премиерът Бойко Борисов.

През лятото на 2014 г., Коен бе назначен като временен директор на холдинга, след като неговият предшественик Иван Йончев напусна заради здравословни проблеми.

Comments

comments