Убиецът от АМ „Струма” Емил Първанов-Ембака остава зад решетките

Обвиненият за убийството на АМ „Струма“ 37-годишният Емил Първанов-Ембака остава в следствения арест, постанови състав на Окръжен съд-Благоевград, предаде БГНЕС. Първанов, който през юни уби работник на автомагистрала „Струма” се укриваше 4 месеца и 13дни , се е предал сам, съобщиха от Прокуратурата. Популярният с прякора си Ембака, родом от град Сандански,отишъл в прокуратурата в.Благоевград с адвоката си Росен Недин. Прокуратурата му наложи 72-часова мярка „Задържане под стража”. Днес Първанов, убил на 26 юни на строящия се участък от магистрала „Струма” Николай Чивиев, бе изправен пред Окръжен съд тъй като прокуратурата поиска налагане на постоянна мярка „задържане под стража”.

Пред съдия Росица Бункова защитата не поиска по-лека мярка, тъй като според нея имало заплахи за живота на Първанов и за него било по-добре да бъде в ареста. Самият той каза пред съдията, че няма какво да каже.Ембака остава в следствения арест. Престъплението бе извършено на 26 юни около 13:30 часа на недовършенния Лот 4 от автомагистрала „Струма“. Ембака навлязъл със своя лек автомобил „Сеат” в забранения за движение участък. Емил Първанов преминавайки през затворения за движение участък, бил спрян от 47-годишния Николай Чивиев, началник на охраната на фирма „Агромах”, строяща автомагистралата. След възникнал спор между двамата, Първанов грабнал един камък и го стоварил върху главата на Чивиев, който починал.

Ембака бе обявен за общонационално и международно издирване. Дни след това приятели и колеги на убития Чивиев, който е бивш френски легионер, се заканиха да отмъстят за убийството. Днес пред съда не стана ясно къде се е крил близо четири месеца и половина. От защитата му казаха, че има анонимен свидетел, който заснел инцидента. Близките на Ембака от дни разказват пред медиите, че той действал при самозащита, след като Чивиев счупил с палка предното стъкло на автомобила му, ударил и съпругата му, която била в сеата заедно с детето им.

Comments

comments