Убиецът на журналистите в САЩ оставил предсмъртно писмо

Убиецът на двамата телевизионни журналисти Вестър Лий Фланаган е оставил предсмъртно писмо, в което заявява, че е стрелял заради „расова дискриминация“. Това съобщи ABC, като се позова именно на писмото, което е било получено по факса.
В писмото си убиецът споделя, че с нападението е отмъстил за стрелбата в Чарлстън на 17 юни, при която 21-годишен бял американец застреля 9 афроамериканци. Фланагън разказва, че се чувствал като буре с барут, което всеки момент ще избухне. В 23 страници, той разказва за нанасян постоянен тормоз от колегите си в телевизията, затова че е хомосексуален и че е чернокож.
Според директора на медията, когато Фланагън бил уволнен през 2013-а година, се наложило да бъде изведен от охраната.
„Със скръб на сърцето поднасяме най-искрените си съболезнования на семействата на Алисън Паркър и Адам Уорд. Молим се за бързото възстановяване на ранената Вики Гарднър”, заяви Амбър Бауман, говорител на семейството.
Междувременно на лобното място на двамата журналисти се проведоха молебени в тяхна памет. „Живея на няколко пресечки от тук. Често играем с приятели в района. Изобщо не предполагах, че може да стане подобно нещо. Не познавах лично Алисън, но имам чувството, че ми е близка, просто защото сутрин озаряваше деня ни с нейните репортажи”, разказва Далтън Лукас, съсед на една от жертвите.
Репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд починаха на място. След това той се простреля и почина в болница.
Междувременно на лобното място на двамата журналисти се проведоха молебени в тяхна памет.

Comments

comments