Трима на съд за незаконно държане на високорискови наркотични вещества

съд Петрич

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.Т. за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от Наказателния кодекс.

         На 30.10.2018 г., в килер на обитавана от обвиняемия Т. къща в гр. Петрич, както и във временна постройка в имота, той незаконно държал високорискови наркотични вещества. При претърсване били открити три обекта с коноп (марихуана) на обща стойност 9 228 лева.

       По обвинителни актове на Районна прокуратура – Сандански на подсъдимата скамейка за същото престъпление застават Б.Л. и Р.Ч.

         На 05.10.2017 г. обвиняемият Л., без надлежно разрешително, изискващо се съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал в две от стаите на жилищна сграда, обитавана от него и родителите му, около 3,5 кг коноп (марихуана). Наркотикът бил разпределен на пет части в найлонови чанти, поставени в кофи и укрити в кашони и гардероб. Шестият обект бил открит в полиетиленов плик, скрит в шкафче за инструменти на първия етаж от обитавана от него къща. Общата стойност на държаното от него високорисково наркотично вещество възлиза на 14 320 лева.

Същия ден обвиняемият Л. управлявал моторно превозно средство без регистрационни табели и автомобилът не е бил регистриран по надлежния ред, за което престъпление му е било повдигнато обвинение по чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

По друго наказателно производство, водено от РП – Сандански, в качеството на обвиняем е бил привлечен Р.Ч. През нощта на 02.11.2018 г. автомобилът, в който той се возел, бил спрян за проверка от служители на РУ на МВР гр. Сандански. Било установено, че той незаконно държи коноп (марихуана). Още един обект, с по-голямо тегло, бил открит и иззет от дървена стопанска постройка, находяща се в двора на обитавана от него къща. Общата стойност на държаната от Р.Ч. дрога е 960,48 лева.

Comments

comments