Трагедия без край! Вадят тела на пътници от Air Asia

Индонезийските власти откриха телата на 40 пътници от издирвания малайзийски самолет А320-200. Първоначално бяха открити останките на шест души, но морето продължава да изхвърля нови трупове. За това съобщава ТАСС, позовавайки се на малайзийски медии. Властите в Джакарта са потвърдили, че намерените останки в Яванско море, са на изчезналия лайнер на Air Asia. „Ние открихме отломки на издирвания самолет на Air Asia“, е заявил на пресконференция шефът на Националната издирвателно-спасителна агенция Бамбанг Соелистио.

По-рано новината бе потвърдена и от представителя на Министерството на транспорта на Индонезия Джоко Муржатмоджо.

„На този етап ние можем да потвърдим, че отломките са на самолета на Air Asia. Бяха намерени вратата на пасажерския салон и люк от багажното отделение в морето на 160 км югозападно от град Пангкалан-Бун“, казва още индонезийският представител. „Интерфакс“ допълва информацията с коментара, че намерените отломки са открити на 10 км от мястото, където радарите за последно са засекли изчезналия самолет.

Съобщено бе също така, че пилоти от самолет, издирващ изгубения лайнер, са открили на дъното на Яванско море „затъмнение, което би могло да бъде самолет“.

Comments

comments