ТПК „Единство“ излезе на протест пред общината, кметът Камбитов – ядосан на проявата им , според него съдът ще реши казуса

Членовете на ТПК „Единство“ заедно с председателката на кооперацията Здравка Чимева, излязоха на символичен протест пред община Благоевград, заради скандалната продажба на имота на кооперацията, търгът за който беше насрочен за днес.
Здравка Чимева изрази надежда въпросът да се разреши по мирен път и общинска администрация да отмени скандалният иначе търг.
В един момент на мястото пристигна полицай,който бе дошъл, за да се „справи“ с десетте жени, които нарушавали общественият ред,малко след него се появи и кметът Камбитов, който обяви,че за момента купувач за търга няма и той е отменен, поради липсата на такъв. Градоначалника изглеждаше ядосан и неприятно изненадан от случващото се под прозореца на кабинета му, настоявайки,че не това е начина да се решават проблемите, че всичко много лесно ще се реши в съда и отчете „сериозния“ на протестиращите да го уведомят предварително за протеста- за датата, часа, мястото и причината.Въпросът по който не се разбраха Камбитов и Чимева,бе отправеният от нея въпрос- Някой общински служител ходил ли е на имота и има ли прадстава какво представлява? С което тя искаше да покаже,че общинските служители не са на ясно,че са разделили имот, като обявената за продан част няма учреден начин за достъп. На този въпрос не можаха да отговорят и общинските служителки Румяна Чорбаджийска и Лилияна Димитрова, те дори си позволиха да убеждават госпожа Чимева,че кооперацията няма документи за собственост и попитаха – с кое право имат претенции да спрат търга. Държанието и отношението на общинска администрация го оставаме без коментар, а казуса ще следим с интерес.

Comments

comments