Томов: Ако Меркел изпусне Гърция, тя ще е гробокопачът на Европа

Ако Германският канцлер Ангела Меркел изпусне Гърция, тя ще е гробокопачът на Европа. Това каза журналистът Тома Томов по ВТВ.
Утре ако на играчи като Алексис Ципрас им отрежат гърлата и Гърция стане неуправляема, какво ще правим?! Какво да прави Гърция, след като има само един туризъм и цялата управляваща каста не плаща?! Отиват Саркози и Камерън в Либия и казват: „Да живее свободна Либия“. Да сте видели свободна Либия? Там останаха племена, които са неуправляеми. Миналото е мъртъв труп, бъдещето не се е родило още. Идват тъмни времена. Това което става пред очите ни е че идва край на дългия брак на капитализма с демокрацията. На вратата ни чука злото, съобщи още Томов, визирайки хората, които бягат от Близкия Изток.
Папата сравни Средиземно море с огромно гробище, – продължи изказването си той. – Европейският съюз не е САЩ, който може да прати самолетоносач където си иска. Германците контролират всичко в Европа. Сега цяло едно поколение ще загине. Банкерите винаги приватизират печалбите и национализират загубите. Винаги са виновни младите, които нямат работа и не плащат данъци, допълни той.
Според него в Русия има много несигурни неща. В Русия има 93 милиардери. В Лондон има 300 000 руснака. Проблемът е дали цялата управляваща класа и олигарси ще подкрепят Путин? Не знам до колко Путин контролира финансите на страната. Той направи нещо много силно, възстанови военно-промишления комплекс. При него има колосален ресурс във формата на китайския гръб..
Големите държави имат лукса да правят грешки. САЩ загубиха войната в Ирак и Афганистан и какво от това?! сега САЩ не е във война. Не виждам големи политици във Вашингтон. В Америка върви научно-техническа революция, прави се колосален пробив в областта на разума, на медицината. Там имат най-много пари, държавата се движи така, че 27-те научни дисциплини се контролират, допълни още Тома Томов.

Comments

comments