Томислав Дончев: Всички министри са предложени от Габровски, аз само го съветвах

Всички предложения за министри са на Николай Габровски. Питал ме е за съвет, но подборът е негов, каза днес пред „Нова телевизия“ заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Както е известно, неврохирургът беше номиниран за премиер от партията, а вчера предложи и състав на правителство, който ще се гласува утре от парламента.

„Експертно правителство е опасно, когато не е ясно кой носи политическата отговорност. В случая тя се носи от ГЕРБ-СДС. Ако човек е само експерт, той не може да свърши никаква политическа работа – политическа, а не партийна“, коментира още Дончев.

 

В отговор на въпрос, дали няма всички министри да съгласуват действията си с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, неговият заместник в партията коментира: „Един подобен кабинет трябва да има добра връзка с парламентарната група, а не с лидера. Защото едно работещо правителство ще внася проектозакони, които трябва да се приемат“.

Според Дончев не отговарят на истината мненията, че в ГЕРБ „всичко е строева подготовка“ и Бойко Борисов диктува какво да се прави във всяка ситуация.

„Утре ще има тест на политическата отговорност. Ако не се случи кабинет утре, ще стане все по-трудно да се случи. Ако няма утре избор 62.5% отиваме на избори“, прогнозира Томислав Дончев.

 

Той е на мнение, че ако се отиде на пети избори, за по-малко от две години, може да се стигне до „предозиране демокрацията“ и някой да реши, че тя се е изчерпала като модел на управление.

 

 

 

 

 

Източник: Дневник

 

 

 

 

Comments

comments