Този път униформените се престараха! Футболен запалянко изведен от стадион „Христо Ботев“, заради скандиране срещу противника

Преди минути приключи мачът на „Пирин“ срещу „Черно море“ на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.
Мачът не бе по-различен от всички играни до момента, или поне до преди полицаи да се престараят в стремежа да докажат, че могат да се справят със задълженията си. Ситуацията се промени в момента в който няколко униформени решиха да задържат и изведат един запалянко от стадиона.
Методи Дерменджиев бе дошъл да подкрепи любимия си отбор, но влезе в спор с полицаите и бе изведен, а поводът е повече от абсурден- скандиране срещу противниковия отбор.
Може би, Благоевград е първият град в който, оказва се- скандирането и емоциите по време на футболен мач са „незаконни“ и стават повод фенове да бъдат принудително извеждани от стадиона.
„Методи просто беше емоционален и викаше срещу гостуващия отбор, от кога да викаш по време на мач е престъпление.“, коментира свидетел на случката.
Друг запалянко, оказал се на сантиметри от конфликта сподели, че полицаите не са имали основание да извеждат момчето, а един от униформените дори го обвинил, че му е посегнал. “ Ако беше посегнал на полицая, щяхме да видим, а това определено не се случи. Още повече, ако посегнеш на полицай със сигурност отиваш в ареста, а те просто го изведоха, така че мисля, че този път полицаите малко преиграха и решиха да се правят на силни.“, категоричен е свидетелят.
Вероятно този път униформените са решили, че трябва да докажат, че могат да се справят с един запалянко след като през май дружно избягаха под напора на феновете на същия стадион.Припомняме, че на 15 май запалянковците на Левски подгониха органите на реда, които за кратък период от време хукнаха да бягат.

Comments

comments