Тираджия на съд за половин тон дрога

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу гръцкия гражданин Клеантис Димопулос.Наказателното дело е по член 242 от НК за трафик на наркотични вещества.Клеантис Димопулос е задържан от граничните власти на ГКПП-Кулата на 29 април.
В управляван от него тежкотоварен автомобил открили 490 килограма марихуана. Стойността на конфискуваната нелегална пратка възлиза на 1 957 488 лева по цени на съдебната система.
Пресованите 275 пакета дрога са открити в специален тайник в товарния автомобил.
От прокуратурата в Благоевград информират, че Клеантис Димопулос е осъждан преди време за контрабанда и притежание на цигари без бандерол.С присъда от 2013 година му е наложено условно наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 години, със срок на изпитание 4 години. Постановена е и глоба в развер на 30 000 лева.Настоящото престъпление Димопулос е извършил в изпитателния срок на предходното си осъждане.
Разследването по делото приключи за три месеца, разпитани са 10 свидетели, изготвени са физико-химическа, автотехническа и техническа експертизи. Клеантис Димопулос е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Comments

comments